Suomen Moneta Sotiemme Veteraanien tukena

Suomen Moneta Sotiemme Veteraanien tukena

Suomen Monetan ja Sotiemme Veteraanien Talvisodan hengessä-keräyskampanja on saanut suomalaiset hyvin liikkeelle.

”Meillä oli alun perin tavoitteena kerätä tämän kampanjan avulla veteraaneille 150 000 euroa, mutta nyt on selvää, että tämä tavoite tulee ylittymään”, Janne Häkkinen toteaa.

Kampanja käynnistettiin alun perin vuonna 2014 Talvisodan 75-vuotismerkkivuoden kunniaksi. Suomen Moneta ja Sotiemme Veteraanit tarjosivat suomalaisille mahdollisuuden tilata ilmaisen muistomitalin. Tilauksen yhteydessä jokaisella oli halutessaan mahdollisuus vapaaehtoisesti tukea sotiemme veteraaneja suoraan, itse valitsemallaan summalla.

Itse ilmaismitalista emme siis lahjoita veteraaneille mitään, tosin maksamme mitalin tuotantokustannukset. Ilmaismitalin avulla nostetaan sen sijaan aihe vahvasti esille, samalla kun tarjoamme suomalaisille mahdollisuuden auttaa vapaaehtoisella lahjoituksella. Olemme jo vuonna 2015 luovuttaneet Sotiemme Veteraaneille 130 000 euron arvoisen sekin, kertoo Häkkinen.

Vuoden 2017 alussa Sami Jauhojärven tähdittämä, televisiossa esitetty kampanjan jatko sai jälleen suomalaiset liikkeelle. Kaiken kaikkiaan 2014-2017 Talvisodan hengessä-kampanjalla on kerätty lähes neljännesmiljoona euroa veteraanien auttamiseksi. Tästä noin 157 000 euroa on yksittäisten ihmisten kampanjasivustolla antamia lahjoituslupauksia ja lisäksi Suomen Moneta on myynyt erilaisia Suomen sotiin liittyviä keräilytuotteita, joiden tuotosta on allokoitu hieman yli 94 000 euroa veteraaneille.

Sotiemme veteraaneja on vielä elossa noin 17 000 ja heidän keski-ikänsä on 92 vuotta. Sotiemme Veteraanit -keräyksillä tuetaan sotiemme veteraanien lisäksi heidän puolisoidensa, leskiensä sekä sotaleskien kotona selviytymistä. Myös liittoihin kuulumattomat veteraanit voivat saada tukea keräyksestä.

”Sotiemme veteraaneja voi tukea ja auttaa monella tavalla. Me teemme sen nostamalla veteraanien uhraukset näyttävästi esille. Haluamme kampanjan avulla osoittaa kunnioituksemme niille sankareille, joiden ansiosta voimme tänä vuonna juhlia maamme sata vuotista itsenäisyyttä”, Suomen Monetan maajohtaja Janne Häkkinen kertoo.

Rauhan aika koittaa -keräilyharkko

Suomen Kansa taisteli – Talvisodan hengessä -kokoelma

Suomen Kansa Taisteli – Sota-ajan valokuvia keräilyharkossa

Rauhan aika koittaa -keräilyharkko

Suomen Kansa taisteli – Talvisodan hengessä -kokoelma


  • Arvokasta tukea sotiemme veteraaneille!

  • Vaikuttava Rauhan aika koittaa -keräilyharkko vain 19 eurolla!

  • Harkossa aito 24 karaatin kultaus.

Veteraaniemme kunniaksi

Talvisodan hengessä -mitali kultauksella ja osaplatinoinnilla

Talvisodan hengessä -mitali kultauksella ja osaplatinoinnilla

Veteraaniemme kunniaksi

Talvisodan hengessä -mitali kultauksella ja osaplatinoinnilla


  • Valmistettu Suomen Monetan ja Sotiemme Veteraanien yhteistyönä

  • Aito 24 karaatin kultaus ja osittainen rodium-platinointi

  • Arvokasta tukea sotiemme sankareille