Pietari sytyttää aina! Venäjän suurin vastaan Suomen suurin, kuinka käy?

Pietari sytyttää aina! Venäjän suurin vastaan Suomen suurin, kuinka käy?

Pelataanko kivikova Pietari polvilleen, se nähdään ensi tiistaina kun Jokerit pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa, tällä kertaa sisätiloissa Helsingin Hartwall Areenalla. Joulukuussa pelattu Jokereiden ja Pietarin SKA:n välinen ulkoilmaottelu oli KHL-historian ensimmäinen laatuaan. Samalla tehtiin liigan yleisöennätys (17 645 katsojaa).

Pelaajat-ja-Mitalit-Jokerit50 Mitalit mielessä! Jokerikaksikko Petteri Wirtanen ja Rasmus Rissanen (Kuva: Mikko Taipale)

 

Mahtavat meriitit - molemmilla

Pietarin SKA ei ole mikä tahansa vastaus, sillä seura on voittanut KHL:n mestaruuden (Gagarin Cup) kahdesti, 2015 ja 2017. Venäjän kiekkotähdistä SKA:n riveissä pelaavat mm. Pavel Datsjuk ja Ilja Kovaltsuk, jotka ovat tehneet kovaa tulosta myös NHL:ssä. SKA:n mestarivahti ja Leijonien nykyisen olympiajoukkueen ykkösveskari Mikko Koskinen muuten debytoi aikanaan SM-liigassa nimenomaan Jokereita vastaan.

Näyttävästi 50-vuotisjuhlakauttaan viettävä Jokerit on puolestaan Suomen (ja Pohjoismaiden) ainoa seura Euroopan kovimmassa kiekkoliigassa.  Kovasta tasosta kertoo se, että Jokereista valittiin Leijoniin peräti 5 pelaajaa – eniten yhdestä joukkueesta. Jokereiden nuori lupaus Eeli Tolvanen on pelannut huikeaa olympiaturnausta ja johtaa pistepörssiä 9 tehopisteellä (3 maalia + 6 syöttöä).

Jokeri-mitaleilla tukea juniorityöhön

Juhlavuoden merkeissä Jokerit lyötti komean juhlamitalin, joka on osa värikästä Jokereiden Legendat -kokoelmaa. Mitalikampanjan tuotosta ohjataan osa seuran maineikkaaseen juniorityöhön, jonka kirkkaimpina tuloksina loistavat Hockey Hall of Fame -kunniagallerian molemmat suomalaiset, Jari Kurri ja Teemu Selänne.

Jokereiden tuttu logo on lyöty juhlavuoden kunniaksi myös kultaan, mikä on harvinainen huomionosoitus koko suomalaisessa urheilukulttuurissa. Oheisen linkin takaa saat lisätietoja ajankohtaisista juhlamitaleista.

jokerit_50v_mitali

Puhdasta 99,99 % kultaa

Jari Kurri kultaharkossa

Jari Kurri kultaharkossa

Puhdasta 99,99 % kultaa

Jari Kurri kultaharkossa


  • Jääkiekkolegendan nimikkoharkko

  • Lyöntimäärä ainoastaan 500 kpl

  • Yksilöllinen numerointi