Kipparointi Koskelalta Kinnuselle

Kipparointi Koskelalta Kinnuselle

Pikaluistelija Pekka Koskela saavutti pitkällä urallaan neljä MM-mitalia, yhden EM-mitalin sekä komean maailmanennätyksen 1000 metrillä. Seinäjokelainen päätti uransa Koreassa, neljänsissä olympialaisissaan.

– Tunnelmat ovat olleet huikeat ja haikeat koko talven oikeastaan. Olen tietysti urheilijana tyytyväinen, että pystyin Koreassa ja EM-kisoissa nuorempien vauhtiin. EM-mitali 35-vuotiaana oli bonus.

Suomen Moneta järjesti tiistaina yhteistyökumppanilleen jäähyväistilaisuuden, jossa koko henkilökunta pääsi kiittelemään hyvää PR-työtä tehnyttä luistelijaa. Samalla kyseltiin Pekan tulevaisuuden suunnitelmia.

Ei enää tuhannesosia! Suomen Monetan maajohtaja Janne Häkkinen kiitti Pekka Koskelaa lähes 10-vuotisesta yhteistyöstä: sekuntikello on tarkka replika itsensä Paavo Nurmen ajanottolaitteesta.
Kuva: Jakke Nikkarinen/Studio Skaala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Urheilu, halli, raksat ja business kiinnostavat. Kotona on kaksi alle 2-vuotiasta veijaria. Onnellinen mies olen, jutteli Koskela.

Valtikka vaihtui

Pekka Koskela valittiin Suomen Monetan urheilutiimiin heti ensimmäisenä vuonna 2009 yhdessä purjehtija Sari Multalan kanssa. Ilon aihetta kertyi tasaiseen tahtiin, sillä kaksikko saavutti yhteensä 18 arvomitalia.

– Pikaluistelun kokoisessa lajissa kehtaan uran jälkeen sen ääneen sanoa, että ilman Monetan tyyppistä kumppania en olisi ottanut yhtään mitalia. Koreaankin Moneta ja joukko muita yrityksiä maksoivat hierojani ja valmentajani matkat ja majoituskuluja. Moneta on rahoittanut urheiluani kaikkiaan 150 000 eurolla lähes kymmenen vuoden aikana.

 

– Kapteeninlakki on nyt Monetan tiimissä siirretty kestokunkulle, "El Capitano" Jarkko Kinnuselle. Itse aion olla mentorina tässä projektissa Jauhojärven ja Multalan kanssa. Tällaiset yli lajirajojen projektit ovat pienessä maassa ihan helmiä. Oppii tuntemaan ihmisiä, jonka kautta sitten syntyy verkostoja osaamisen jakoon ja yhdessä tekemiseen. Cross talkista on kiva jutella, mutta sen aito syntyminen vaatii pitkäjänteistä tekemistä, totesi Koskela kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Laajaa tukea suomalaisurheilulle

Moneta-tiimissä ovat Koskelan ja Multalan lisäksi vuosien varrella urheilleet mm. maastohiihtäjä Sami Jauhojärvi, kilpakävelijä Jarkko Kinnunen, useita keihäänheittäjiä sekä aitajuoksija Oskari Mörö, painija Petra Olli sekä moukarimies Aleksi Jaakkola. Uusina jäseninä mukaan on valittu 17-vuotias seiväshyppääjä Saga Andersson Vantaalta (PB 442) ja 21-vuotias keihäänheittäjä Oliver Helander Raaseporista (PB 80,25).

Kokenut Pekka Koskela toivotti menestystä Monetan urheilutiimin nuorille lupauksille: vasemmalla moukarinheittäjä Aleksi Jaakkola ja oikealla keihäänheittäjä Oliver Helander.
Kuva: Jakke Nikkarinen/Studio Skaala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiimiläisten lisäksi Suomen Moneta on tehnyt tuoteyhteistyötä mm. Iivo Niskasen, Antti Ruuskasen, Leo-Pekka Tähden, Teemu Selänteen, Jari Litmasen ja useiden muiden urheilijoiden, lajien, tapahtumien ja maajoukkueiden kanssa. Kaikkiaan Suomen Moneta on tukenut suomalaista urheilua yli kahdella miljoonalla eurolla.

– Olemme saaneet olla osa urheilua jo 10 vuotta. Vastuullisuuslupaus asiakkaillemme urheilun tukemisesta on meille kunnia-asia, toteaa Suomen Monetan maajohtaja Janne Häkkinen.

Häkkisen mukaan koko yritys on innokkaasti mukana: yhteistyö koskettaa jokaista Suomen Monetan asiakasta ja työntekijää. Liikuntapäivät ja kohtaamiset hiihdon, luistelun, fysiikkatreenien, ravinto-ohjeiden, kokkailuiden, kisareissujen ja seminaarien kautta ovat jo vakiintunut osa yrityksen toimintaa.