Alvar Aalto Europa Star -juhlalyönti

Alvar Aalto -juhlaraha

EUROPA-kokoelma


 • Arvostetun Eurotähti-symbolin saanut lyönti

 • Aiheena Alvar Aalto

 • Aitoa 92,5 % hopeaa

 • Parasta proof-laatua

 • Lyöntimäärä vain 10 000 kappaletta

 • Osa perinteikästä EUROPA-kokoelmaa

45,00 €
Kokoelma

Kuvaus

Tekniset tiedot

Lisätiedot

Kuvaus

Aalto-maljakko, Finlandia-talo, pinottavat puujakkarat ja Espoon Otaniemen arkkitehtuuri – Suomen kuuluisimman muotoilijan kädenjälki näkyy vahvasti ympäri Suomen ja koko maailman. Lempeästä linjakkuudesta, funktionaalisuudesta ja modernista tyylistä tunnettu Aalto suunnitteli uransa aikana lukemattomia esineitä ja rakennuksia, ja hänen töitään pidetään vankkumattomasti arvossa sekä kotimaassaan Suomessa että kansainvälisesti.

Aimo Katajamäen suunnittelema hopeinen Alvar Aalto -juhlaraha on nimellisarvoltaan 10 euroa. Se on aitoa hopeaa (92,5 %) ja peilikiiltoista proof-laatua. Tämä suomalainen juhlaraha on erityinen, sillä se kuuluu kansainväliseen Europa Star -julkaisuohjelmaan. Euroopan maille yhteisen juhlarahasarjan teema on vuonna 2016 ”Moderni 1900-luku” – suomalaista modernismia maailmalla tunnetuksi tehnyt Alvar Aalto ansaitsee paikkansa kansainvälisessä keräilysarjassa. Rahassa on kuvattu modernin tyylinen muotokuva sekä Aalto-maljakko. Koska raha edustaa Suomea myös ulkomailla, toisella puolella on esillä Suomen leijona sekä EUROPA –kokoelman tähti.

Tilaa haluttu erikoisuus nyt – saatavilla rajoitetusti! 

Sinulle avautuu nyt mahdollisuus saada tämä kiitosta kerännyt suomalaisuutuus kokoelmiisi tutustumishintaan 45 euroa. Kyseessä ei ole perinteinen juhlaraha, sillä hopearahan arvopuolelta löytyy pieni erikoisuus – Eurotähti-symboli, jonka saa vain 0,01 % Euroopassa lyödyistä rahoista!

 

 

 

 

Tekniset tiedot

Tekniset tiedot:

Nimellisarvo: 10 €
Metalli: Ag 925
Halkaisija: 33 mm
Paino: 17 g
Laatu: Proof
Vuosileima: 2016
Lyöntimäärä: 10 000 (100 numbered)
Suunnittelija: Aimo Katajamäki
Julkaisupäivä: 16.5.2016

Lisätiedot

Alvar Aalto -hopearahan tilaajana pääset suoraan mukaan suosittuun EUROPA-kokoelmaan. EUROPA on eurooppalaisten rahapajojen yhteinen kokoelma, jonka kaikki lyönnit ovat proof-laatua ja vähintään 90 % hopeaa. Eurotähti-tunnus toimii tämän kokoelman virallisena symbolina – tunnuksen saa kukin rahapaja laittaa ainoastaan yhteen hopeiseen keräilyrahaan vuosittain. Tämä tarkoittaa sitä, että eurotähdellä varustettuja keräilyrahoja on vain murto-osa kaikista julkaistuista hopearahoista.

EUROPA-hopearahat ovat jo klassikoita, sillä niitä on julkaistu vuodesta 2004 alkaen ja kokoelman suosio keräilijöiden keskuudessa jatkuu vuodesta toiseen. Rahojen teema vaihtuu vuosittain, tänä vuonnaaiheena on Moderni 1900-luku.

Kokoelman kerääjänä saat uuden EUROPA-hopearahan noin kuukauden välein – suomalaisrahan jälkeen esittelyvuoroon pääsevät Espanja, Ranska, Irlanti, Italia ja Portugal. Kyseessä on jatkuva kokoelma, joten ensi vuonna on vuorossa uusi aihe.

EUROPA-rahojen hinnat vaihtelevat saatavuuden mukaan, toimituskulut ovat 6,95 euroa per lähetys. Tilauksesi on täysin turvallinen, sillä EUROPA-rahoilla on aina 14 päivän palautusoikeus ja voit jatkaa keräilyä niin pitkään kuin itse haluat.

Saattaisit olla kiinnostunut myös

Eino Leino -erikoiseuro

Erikoiseurot-kokoelma

Uusi suomalainen erikoiseuro: Eino Leino 2 euroa vain 2 eurolla!

Eino Leino -erikoiseuro

Erikoiseurot-kokoelma

 • Vuoden 2016 suomalainen erikoiseuro

 • Suomen kansallisrunoilijan kunniaksi

 • Nimellisarvon hinnalla: vain 2 euroa!

Taisteluraha

Antiikin rahahistoria -kokoelma

Roomalaisraha: saatavilla rajoitetusti – tilaa omasi ja avaa ovi antiikin maailmaan!

Taisteluraha

Antiikin rahahistoria -kokoelma


 • Alkuperäislyönti yli 1 600 vuoden takaa

 • Laadukas keräilykappale

 • Osa kiehtovaa Antiikin rahahistoria -kokoelmaa

Mikki Hiiri -kultaraha

Ankkalinnan väki -pienoiskokoelma

Ankkalinnan väki -pienoiskokoelma Mikki Hiiri -kultaraha

Mikki Hiiri -kultaraha

Ankkalinnan väki -pienoiskokoelma


 • Disneyn virallisesti hyväksymä raha

 • Puhdasta 99,99 % kultaa

 • Yksilöllinen numerointi

 • Pieni lyöntimäärä, vain 1500 kpl