Suomen presidentit -kokoelma K. J. Ståhlberg -juhlaraha 2016 proof

Presidenttiraha 2016

Suomen presidentit -kokoelma: K. J. Ståhlberg proof


 • Itsenäisen Suomen ensimmäinen presidentti

 • Nimellisarvo 5 euroa

 • Lyöntimäärä vain 6000 kappaletta!

22,00 €
Kokoelma

Kuvaus

Tekniset tiedot

Lisätiedot

Kuvaus

Suomen ensimmäinen presidentti K. J. Ståhlberg -juhlaraha 2016 proof

Itsenäisen Suomen valmistautuessa 100-vuotisjuhlaan on oikea hetki palata historiassa taaksepäin itsenäisyytemme ensimmäisiin vuosikymmeniin. Suomen tasavallan ensimmäinen presidentti oli Kaarlo Juho (K. J.) Ståhlberg. Hän toimi presidenttinä vuodet 1919–1925.

 • Itsenäisen Suomen ensimmäisen presidentin kunniaksi
 • Lyöntimäärä vain 6000 kappaletta (proof)!
 • Ståhlbergin arvokas muotokuva

K. J. Ståhlberg oli oikeustieteen tohtori, joka vaikutti Suomen itsenäistymiseen Nuorsuomalaisen Puolueen riveistä sekä perustuslakikomitean jäsenenä. Hän johti työryhmää, joka kirjoitti Suomen ensimmäisen perustuslain. Sen perusperiaatteet ovat yhä voimassa 2000-luvulla. Suomen presidenttien joukossa Ståhlberg oli ensimmäinen, vaikutusvaltainen ja erittäin oppinut ja arvostettu valtiomies.

Suomen Rahapajan lyömä proof-laatuinen K. J. Ståhlberg -juhlaraha on nimellisarvoltaan viisi euroa. Rahan tunnuspuolella on presidentti Ståhlbergin muotokuva, nimi ja elinvuodet. Arvopuolella on tyylitelty näkymä suomalaiselle peltoaukealle, jota kehystää kirjan siluetti.

Tekniset tiedot

Tekniset tiedot:

Nimellisarvo:5 €
Metalli: CuAl6Ni2, CuNi25
Halkaisija: 27,25 mm
Paino: 9,8 g
Laatu: Proof
Vuosileima: 2016
Lyöntimäärä: 6 000 (proof), 30 000 (unc)
Suunnittelija: Tero Lounas
Julkaisupäivä: 3.5.2016

Lisätiedot

Suomen presidentit -kokoelma

Itsenäisyyden juhlavuosi on arvokas asia, joka tulee jäämään Suomen historiaan. Tilaa siis Suomen ensimmäistä presidenttiä K. J. Ståhlbergiä kunnioittava juhlaraha nyt hintaan 22 euroa (+ toimituskulut 4,95 euroa). Saat rahan Suomen Rahapajan alkuperäisessä keräilykotelossa.

Samalla saat toimitustakuun Suomen presidentit -kokoelmalle. Suomen Rahapaja julkaisee vuosina 2016–2017 yhteensä kahdeksan viiden euron juhlarahaa Suomen itsenäisyyden ajan presidenttien kunniaksi. Ståhlbergin lisäksi kokoelmaan kuuluvat Relander, Svinhufvud, Kallio, Ryti, Mannerheim, Paasikivi ja Kekkonen. Saat rahat suoraan kotiisi sitä mukaan, kun ne ilmestyvät. Yhden lähetyksen hinta on 22 euroa (+ toimituskulut 6,95 euroa). 

 

Kokoelman kerääminen on turvallista, sillä kaikilla tuotteillamme on täysi 14 päivän palautusoikeus. Voit kerätä kokoelmaa niin kauan kuin itse haluat.

 

Tuotteesta kirjoitettua

Kiehtovat erikoiseurot – onko sinulla jo nämä?

Kiehtovat erikoiseurot – onko sinulla jo nämä?

Kahden euron erikoislyönti on virallinen raha ja maksuväline siinä missä tavallisetkin käyttöeurot – mutta erikoisrahoja lyödään rajattu erä vain yhtenä vuonna. Hyvällä tuurilla harvinaisen ”erikoiskakkosen” voi saada vaihtorahana vaikka kaupan kassalta. Lue lisää
Tiesitkö tämän Linnan juhlista?

Tiesitkö tämän Linnan juhlista?

Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 99 vuotta. Lähes 100-vuotisen itsenäisyytemme aikana Presidentinlinnassa on ehditty nähdä varsin monenlaisia itsenäisyyspäivän vastaanottoja. Lue lisää
Juhlarahan valmistus

Juhlarahan valmistus

Ennen kuin raha päätyy kaupan kassalle tai keräilijän vitriiniin, se on ehtinyt käydä läpi jo monta vaihetta. Riippumatta siitä, onko kyseessä tavallinen käyttöraha vai upea erikoistekniikalla viimeistelty juhlaraha erityisesti keräilijälle, suurin osa valmistusprosessista noudattaa tiettyä kaavaa. Suomessa sekä käyttö- että juhlarahat lyö yksinoikeudella Suomen Rahapaja. Lue lisää

Saattaisit olla kiinnostunut myös

Mestarin syntymästä 150 vuotta!

Akseli Gallén-Kallela -juhlaraha

Juhlavuosi Suomen taidehistoriassa: Akseli Gallén-Kallelan syntymästä 150 vuotta

Mestarin syntymästä 150 vuotta!

Akseli Gallén-Kallela -juhlaraha


 • Upea proof-laatuinen hopearaha

 • Suomen Rahapajan vuoden 2015 virallinen juhlaraha

 • Lyöntimäärä vain 5000 kpl!

Urheiluraha 2016

Suomalainen mäkihyppy -juhlaraha!

Suomalainen mäkihyppy -juhlaraha!

Urheiluraha 2016

Suomalainen mäkihyppy -juhlaraha!


 • Lyöntimäärä vain 10 000 kappaletta.

 • Proof-laatuinen juhlaraha

 • Ensimmäinen mäkihypyn kunniaksi lyöty juhlaraha