Mannaa formula-faneille: Virallinen Ferrari-kultaraha suomalaiskuskin kera

Mannaa formulafaneille

Virallinen Ferrari-kultaraha suomalaiskuskin kera

Kultarahaan on kuvattu Kimi Räikkösen Ferrari #7 kaudella 2014–15, tietenkin hehkuvan punaisena! Vierellä hymyilee oma ”jäämiehemme” Ferrarin ajohaalareissa. Aitoa 99,99 % kultaa.

425,00 €

Kuvaus

Tekniset tiedot

Lisätiedot

Kuvaus

Moottoriurheilun kuninkuusluokan tunnetuin ja menestynein Formula 1 talli on italialainen Ferrari. Punaiset autot ja korskuvat mustat oriit saavat pään pyörälle keneltä tahansa. Lisätään siihen aito kulta ja suomalaiskuski ja keräilijöiden monivuotinen unelma on vihdoinkin totta!

Ferrari on tarkka maineestaan, eikä sen nimeä ja logoa saa luvatta käyttää missään päin maailmaa. Suomalaiskeräilijöiden taivas on nyt auennut, sillä Ferrarin hyväksymiin kultarahoihin on saatu suomalaiskuskin auto – nimestä ja kuvasta puhumattakaan!

  • Kimi Räikkönen on F1-historian menestyksekkäimpiä suomalaiskuljettajia: maailmanmestaruus Ferrarilla vuonna 2007 ja 20 osakilpailuvoittoa. Kultarahaan on kuvattu Kimin Ferrari #7 kaudella 2014–15, tietenkin hehkuvan punaisena. Vierellä hymyilee oma ”jäämiehemme” Ferrarin ajohaalareissa.

Vuoden 2014 virallisia Ferrari-kultarahoja on kolmea kokoa, joista kaksi suurinta on toteutettu osittain värillisinä. Cookin saarten julkaisemilla kultarahoilla on tarkkaan rajoitetut lyöntimäärät.

Kultarahat toimitetaan Ferrari-kotelossa alkuperäisen aitoustodistuksen kera. Nämä viedään vauhdilla käsistä, joten varmista omasi heti!

Suomen Moneta maksaa toimituskulut puolestasi.

Tekniset tiedot

Tekniset tiedot
Nimellisarvo: 20 $
Koko: 22,5 mm; 1/10 oz
Lyöntimäärä: 700 kpl
Lyöntilaatu: proof + väri

Lisätiedot

Maranellon punainen

Enzo Ferrari (1898–1988) perusti oman kilpatiiminsä Scuderia Ferrarin vuonna 1929. Toisen maailmansodan jälkeen hän ryhtyi valmistamaan omia autojaan Maranellon kylässä. Ferrari tekee kilpa-autojen lisäksi myös loistokkaita urheiluautoja, mutta tärkein tavoite on F1-sarjassa menestyminen. Sekä kaduilla että kilparadoilla Ferrarin tunnistaa kirkkaan punaisesta väristään ja mustaa oria kuvaavasta tunnuksestaan.

Ferrarin kilpailumenestys sai alkunsa vuonna 1947, kun Franco Cortesa ajoi 125 S -autollaan Rooman GP-kisan voittoon. Virallinen F1-sarja käynnistyi vuonna 1950 ja valmistajien maailmanmestaruudesta ryhdyttiin kisaamaan vuonna 1958. Ferrari on alusta alkaen – ainoana tallina maailmassa – osallistunut kaikkiin F1-kilpailuihin.

Ferrarin alkuvuosien ylivoima alkoi sittemmin hiipua, kun nykyaikaisemmat tallit raivasivat tietä kärkeen. 1980-luvulla Ferrari koki ikävän iskun, kun yksi kaikkien aikojen lahjakkaimmista F1-kuljettajista Gilles Villeneuve (1950–82) sai surmansa juuri ennen mestaruusjuhlia. Formulamaailmaa kohtasi pian toinenkin suru-uutinen: Ferrarin ohjia tiukasti vielä 90-vuotiaana pitänyt Enzo Ferrari kuoli vuonna 1988.

Takaisin huipulle

Ferrarin johtoon kutsuttu Luca di Montezemolo teki parhaansa, mutta talli vaipui hiljaisuuteen. Käännekohta koitti 90-luvun puolivälissä, kun talossa ryhdyttiin hyödyntämään uutta teknologiaa: tallipäällikkö Jean Todtin apuna häärivät Ross Brawn ja Rory Byrne. Kun rattiin saatiin vielä maailmanmestari Michael Schumacher, Ferrari nousi ripeästi takaisin kärkikastiin.

Vuosituhat vaihtui iloisissa merkeissä: Ferrari nappasi perättäisiä tallimestaruuksia 1999–2004 ja kuljettajamestaruudet 2000–2004. Ferrari on päässyt juhlimaan valmistajien maailmanmestaruutta 16 kertaa eli useammin kuin mikään muu talli. Kauden 2007 maailmanmestaruus ratkesi valmistajien osalta jo hyvissä ajoin syyskuussa, mutta kuljettajien mestaruudesta käytiin tiukka taisto.

F1-kultaa suomalaiselle

Seitsenkertaisen maailmanmestari Schumacherin tilalle palkattu Kimi Räikkönen astui Ferrarilla suuriin saappaisiin. Kovan paineen alla hän osoitti olevansa täyttä rautaa: F1-kausi 2007 oli meille suomalaisille mitä antoisin.  Kaiken kruunasi Räikkösen saavuttama maailmanmestaruus, joka ratkesi jännittävällä tavalla vasta viimeisessä osakilpailussa.

Ferrari saavutti valmistajien maailmanmestaruuden myös kaudella 2008, mutta kuljettajien osalta Kimin maailmanmestaruus on Ferrari-kuskien viimeisin (15.) Neljän viime vuoden ajan MM-pokaalin on pokannut ylivoimaiseen tapaan Red Bullin Sebastian Vettel.

Kimi Räikkönen palasi Ferrarin F1-kuljettajaksi kaudella 2014. Tuoreen tiedon mukaan hän saanee ensi kaudelle tallikaverikseen tähtikuljettaja Sebastian Vettelin. Jännitystä on siis luvassa: legendaarisen Scuderia Ferrarin nykyinen tallipäällikkö Marco Mattiacci voi odottaa huippukaksikoltaan mitä vain!


Suomen Moneta maksaa toimituskulut puolestasi.

Saattaisit olla kiinnostunut myös

Loistava

Hopeinen Mantelinkukka-kaulakoru

Luonnon loistoa uudessa hopeakorussa<br>Mantelinkukka-kaulakoru

Loistava

Hopeinen Mantelinkukka-kaulakoru


  • Aitoa 92,5 % hopeaa.

  • Ihastuttava lahjaidea.

  • Mukana hopeinen käärmeketju.

Hohtava

Hohtosiipi-kaulariipus

Perhosen liito ja hopeanhohto:<br>Hohtosiipi-kaulariipus

Hohtava

Hohtosiipi-kaulariipus


  • 92,5 % hopeaa

  • Kultakeskuksen laadukasta käsityötä suunnittelusta toteutukseen

  • Toimitetaan kauniissa korurasiassa aitoustodistuksen kera.

Palkittu muotoilija suomalaisrahassa

Tapio Wirkkala -hopearaha

Tapio Wirkkala -hopearaha

Palkittu muotoilija suomalaisrahassa

Tapio Wirkkala -hopearaha


  • Suomen Rahapajan Tapio Wirkkala -hopearaha vuodelta 2015

  • Peilikiiltoista proof-laatua

  • Rajoitetusti enää saatavilla