Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.

Sota-ajan tarinat

Jotta emme unohtaisi

Sotiemme veteraanien ja kotirintaman sankareiden tarinoita

Me suomalaiset olemme saaneet elää rauhan aikaa pian 80 vuotta. Jatkosota päättyi 19.9.1944 ja keväällä 1945 Suomeen laskeutui pysyvä rauha.

Juhlistamme 80-vuotista rauhan aikaa kunnioittamalla kaikkia niitä sotiemme sankareita, jotka taistelivat itsenäisyytemme puolesta. Yhteistyössä Sotiemme Veteraanien kanssa olemme keränneet sota-ajan tarinoita. Julkaisemme uusia tarinoita pitkin syksyä.

Sota-ajan tarinat on taltioitu asiakkailta saamiemme kertomusten perusteella sellaisenaan.
Osassa tekstejä saattaa esiintyä sanoja tai sanontoja, joita ei enää nyky-yhteiskunnassa käytetä, mutta jotka esiintyvät tarinoissa historiallisessa kontekstissa.

Itse olen syntynyt reilusti sotien jälkeen, vuonna 1972. Jo edesmennyt isäni (synt. 1936) oli nuori poika silloin, kun hänen isänsä eli pappani oli lähtenyt sotaväkeen.

Olen syntynyt 1935 ja muistiini on tiiviisti jäänyt sotavuosien 1939‒1944 tapahtumia.

Isäni Kaarlo Järvinen taisteli molemmissa sodissa. Kuulemma hänen ei olisi tarvinnut jatkosotaan lähteä, mutta kai hän oli niin isänmaallinen, että halusi.

Hei! Molemmat vanhempani olivat sekä talvi- että jatkosodassa. Isäni oli syntynyt 1910 ja äitini 1911. Äitini oli kuulovammainen (siihen aikaan ei ollut vielä kuulolaitetta) ja toimi muonituslottana rintamalla ja (inkeriläisten siirroissa Arcturus-laivalla).


Seuraa meitä

Facebook Instagram YouTube