Suomalaisten juhlarahojen, rahasarjojen ja erikoisrahojen virallinen jakelija

Kirjaudu

Tervetuloa

010 80 80 40
Ostoskorisi on tyhjä.

Ajankohtaisasiaa, uutisia esimerkiksi Suomen Monetasta, tietoa tuoteuutuuksista, historiaa – kaikkea tätä ja paljon muuta löydät blogi-julkaisuistamme.

Kuva: Helsingin kaupunginmuseo
Lokakuussa tuli kuluneeksi tasan 160 vuotta Suomen ensimmäisen metallimarkan lyömisestä. Raha lyötiin vastavalmistuneessa Suomen Rahapajassa, jonka tarina on valitettavasti päättymässä.

Faanejelmeja oli useilla eri nimellisarvoilla, joista 8 killinkiä oli pienin ja 2 riikintaaleria suurin
Oletko koskaan kuullut faanejelmeista? Ne ovat yli 230 vuotta vanhoja seteleitä, joita oli tarkoitus käyttää vain Suomen alueella. Lisäksi ne liittyvät suurimpaan Itämerellä käytyyn meritaisteluun!

Kaarle IX:n lyöttämä 20 markkaa vuodelta 1606.
Pääsemme nyt esittelemään yhden vanhimmista Suomen leijonaa kuvaavista rahoista – kaiken lisäksi kyseessä on keräilijöiden arvostama suuri harvinaisuus!

25 penniä 1918
Seteliä katsoessa ei useinkaan tule ajatelleeksi sen suunnittelijaa. Harvempi tietää, että Suomen seteleitä ovat olleet vuosien saatossa luomassa todelliset kuuluisuudet!

Ensimmäiset erikoiseurot 2004
Euromaat ovat lyöneet kahden euron erikoisrahoja vuodesta 2004 lähtien. Kahdenkymmenen vuoden aikana suosio on kasvanut, ja erikoiseuroista on tullut yksi kiinnostavimmista keräilykohteista. Jo yli 200 000 suomalaista on hankkinut kokoelmiinsa kahden euron erikoisrahoja. Joko Sinä kuulut erikoiseurojen keräilijöihin?

Suomen 10 000 markan seteli
Aikoinaan kun jokin tuote oli kallis, sen sanottiin maksavan monta snellua. Snellulla viitattiin markan isänä tunnettuun Johan Vilhelm Snellmaniin. Snellman esiintyi parissakin eri setelissä, kuten ennätyksen tehneessä 10 000 markan rahassa!

Radio ja kirjat ovat poikien suurimmat ilot korsussa, missä muut ilot ovat vain ihania unelmia. Syväri 1942. Kuva: SA-kuva.
Suomalainen iskelmä on täynnä tunteita, tarinoita ja säveliä. Mutta mistä kaikki sai alkunsa?

Berliinin rahamessut, World Money Fair, Monnaie de Parisin messuosasto
Berliinin rahamessut, World Money Fair, keräsivät helmikuun alussa jälleen runsaan joukon keräilijöitä ja numismatiikan ammattilaisia. Tapahtuman kunniavieraaksi oli tänä vuonna kutsuttu maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva rahapaja, Monnaie de Paris. Vuonna 864 perustettu perinteikäs rahapaja pääsi esittelemään keräilyvuoden 2024...

Nämä toisen maailmansodan aikaiset haaksirikkorahat pääsivät Guinnessin ennätyskirjaan
Toisen maailmansodan aikaisessa salaisessa operaatiossa yli 8,5 miljoonaa hopearahaa lähetettiin Intiasta Britanniaan. Rahoja tarvittiin taistelussa Hitleriä vastaan, mutta ne eivät koskaan päässeet määränpäähänsä, vaan upposivat Atlantin syvyyksiin. Hopearahat löydettiin ja nostettiin vuosikymmeniä myöhemmin – samalla ne pääsivät Guinnessin...

Suomen kultaisia juhlarahoja 1992, 2002 ja 2024
Helsingin olympialaisista se alkoi Suomalainen juhlarahaperinne sai alkunsa vuonna 1951 Helsingin olympialaisten kunniaksi julkaistusta hopearahasta. Toisin kuin nykyajan juhlarahat Helsingin olympialaisia varten lyöty hopearaha tehtiin alun perin käyttörahaksi. Sen asema maailman ensimmäisenä nykyaikaisia olympialaisia kunnioittavana juhlarahana...


Seuraa meitä

Facebook Instagram YouTube